Overslaan naar content

De bakkerij

Wij bij Bakkerij Braas staan voor investeren, innoveren en automatiseren

Sinds onze oprichting in 1938 hebben we ons als Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. stevig geworteld in de gemeenschap van Obdam en daarbuiten. Opgericht door de heer G. Braas, begonnen we onze reis als een lokale ambachtelijke bakkerij. Toen de supermarkten hun intrede deden, zagen we een unieke kans om uit te breiden. Deze visie leidde ons tot het leveren van ons uitmuntende brood aan deze nieuwe markten, een stap die ons transformeerde tot een volwaardige industriële bakkerij. Vandaag de dag zijn we een dynamische en voortdurend groeiende organisatie die met trots wordt geleid door de derde generatie van onze familie, de Braas-familie.

Braas door de tijd heen

In onze indrukwekkende bakkerij, die volledig voldoet aan de moderne eisen van de bakkerij-industrie, werken we op een totale oppervlakte van ruim 30.000 m2. We beschikken momenteel over zes gespecialiseerde productielijnen voor onder andere grootbrood, kleinbrood en afbakbroodjes. Onze productielijnen bruisen van activiteit. Wekelijks bakken we maar liefst 450.000 broden op de grootbroodlijnen. Nog indrukwekkender zijn de kleinbroodlijnen, waar wekelijks meer dan 7 miljoen kleine broodjes en afbakbroodjes van de band rollen. Door automatisering en robotisering kunnen we deze indrukwekkende aantallen produceren zonder concessies te doen aan de kwaliteit of de authentieke smaak.

Ondanks het gebruik van deze moderne technieken, behouden we de authentieke smaak en kwaliteit die synoniem zijn aan onze producten. De mix van traditie, innovatie en toewijding aan uitmuntendheid blijft het drijvende principe achter de heerlijke producten die we produceren.

Missie en visie

Onze missie is om via het supermarktkanaal dagverse en houdbare broodproducten op de markt te brengen die in alle opzichten voldoen aan de eisen van onze klanten. We streven ernaar om een ongeëvenaarde ervaring te bieden, waarbij we klanttevredenheid en kwaliteit centraal stellen.

"Ons motto is: de klant ontzorgen,

Onze visie is om de meest vooruitstrevende en gewaardeerde leverancier van broodproducten te worden. We streven naar voortdurende groei en innovatie, met een focus op het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten. Als platte en onafhankelijke organisatie willen we ons blijven onderscheiden in de markt, waarbij we hoogwaardige producten leveren tegen een scherpe prijs.

Kwaliteit

De bakkerij is IFS High Level en GMP+ gecertificeerd. Hiermee wordt de voedselveiligheid en kwaliteit gewaarborgd.

Logistiek

Het transport hebben wij met 30 moderne vrachtwagens, waaronder 10 eco-combi’s, grotendeels in eigen beheer.

Export

Ook buiten de Benelux leveren we onze broodproducten aan klanten in zowel Duitsland en Engeland.

Klanten

Dag in, dag uit, zeven dagen per week, staan we voor een bijzondere uitdaging: vóór openingstijd leveren we dagvers brood aan meer dan 300 supermarkten. Maar we gaan verder dan dat. We zetten onze expertise en ons toewijdingsvermogen in om een scala aan verse en houdbare producten te leveren aan retailers in diverse Europese landen. Elke dag opnieuw staan we klaar om deze prestatie te leveren, voortgedreven door onze passie voor kwaliteit en service.

Home Bake-Off

Braas Home Bake-Off: Waar kwaliteit en gemak samenkomen. In de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een indrukwekkende onderneming met maar liefst drie ultramoderne productielijnen. Hier bakken we de beste kwaliteit broodjes die je thuis warm kunt afbakken, zodat je altijd kunt genieten van vers gebakken lekkernijen. Een van onze grootste troeven is de lang houdbaarheid van onze producten, zonder concessies te doen aan de kwaliteit waar Braas om bekend staat. Dankzij ons innovatieve verpakkingsproces worden al onze broodjes zuurstofarm verpakt. Dit zorgt ervoor dat de versheid behouden blijft en de smaken optimaal tot hun recht komen wanneer je ze thuis afbakt. Het resultaat? Een perfect knapperige korst, zachte binnenkant en de heerlijke aroma's van versgebakken brood die je huis vullen.

Onze producten zijn verkrijgbaar bij meer dan 7.500 supermarkten, die behoren tot de vooruitstrevende retailers in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. We zijn er trots op dat we samenwerken met deze toonaangevende winkelketens, die onze passie voor kwaliteit en gemak delen. Hierdoor kunnen we onze heerlijke broodjes aanbieden aan een breed scala van consumenten, zodat iedereen kan genieten van een smaakvolle en moeiteloze thuisbakervaring.

Wij streven ernaar om alle producten op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren en te vermarkten.

Productie

 • Binnen het bedrijf wordt een optimale afvalscheiding uitgevoerd.

 • Productresten worden terug in de keten gebracht t.b.v. de verwerking van diervoeder.

 • Het gehele bedrijfspand wordt verwarmd middels de restwarmte van de ovens.

 • De productieruimtes worden gekoeld middels de restkoelte van de productkoeltorens.

 • In de producten wordt alleen nog maar duurzame palmolie verwerkt, Braas is ook RSPO gecertificeerd.

 • Alle producten worden in dozen verpakt met een FSC-keurmerk, ten behoeve van verantwoord bosbeheer.

 • Materiaalreductie

 • Karton uitsluitend met FSC-keurmerk

 • 3.500 zonnepanelen i.c.m. energieopslag

 • Volledig Smart LED Verlichting

Logistiek

 • Onze chauffeurs zijn getraind op zuinig en schadevrij rijden.

 • Onze vrachtwagens zijn voorzien van een brandstofmanagementsysteem.

 • De vrachtwagens voldoen aan de Euro 6 norm.

 • Door gebruik te maken van een 10-tal eco-combi vrachtwagens (25,25 meter) wordt er duurzaam en "hybride" getransporteerd.

 • Full Refurbishment t.b.v. levensduurverlenging.

Vragen?

Heb je nog een vraag over ons sollicitatieproces of over werken bij Bakkerij Braas of over het bedrijf? We helpen je graag!